forum untuk berkongsi ilmu pengetahuan anda hehe
 
HomePortalGallerySearchRegisterLog inchatting2 jom
Search
 
 

Display results as :
 
Rechercher Advanced Search
Latest topics
» sherah nk bgtahu.. kalau danny bace ok..
IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitimeMon Apr 26, 2010 7:11 am by shaherah_ira

» kepade semua
IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitimeThu Apr 22, 2010 7:30 pm by dj_joe

» cibai da tua still mengatall kuang ajar hahaha jum merapu jum
IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitimeThu Apr 22, 2010 7:24 pm by dj_joe

» YUIKO(AIN)<<TOPIC KHAS UNTK BELIAU
IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitimeThu Apr 22, 2010 7:23 pm by dj_joe

» menghidupkan balik forum sembangdesa
IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitimeThu Apr 22, 2010 4:40 am by dj_joe

» AKU BENGANG NAN JOE JAMBUL
IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitimeThu Apr 22, 2010 4:38 am by dj_joe

» HAHAHA .. BELOT !!
IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitimeSat Mar 27, 2010 9:01 am by purple

» i don belive about chat box "love" again..
IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitimeSat Mar 20, 2010 2:30 pm by x_jahat

» saper rindu kat seseorang lepas kat sini
IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitimeSat Mar 20, 2010 2:22 pm by x_jahat

Navigation
 Portal
 Index
 Memberlist
 Profile
 FAQ
 Search
Forum
Affiliates
free forum

December 2019
MonTueWedThuFriSatSun
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
CalendarCalendar

Share
 

 IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG

Go down 
AuthorMessage
farra ain

farra ain

Posts : 147
Join date : 30/10/2009
Age : 30
Location : shah alam,selangor

IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG Empty
PostSubject: IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG   IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitimeTue Nov 17, 2009 1:11 am

Seorang pemuda baru saja baru sahaja pulang kerumah. Ia sendirian di biliknya melepas lelah sambil menatap langit yang membiru. Kesibukan menyelenggarakan ceramah keislaman di masjid betul2 meletihkan.

Suasana hening dan damai kerana di flat kediamannya kerana ramai penghuni masih belum balik dari kerja.

Dari balik dinding sayup-sayup terdengar perbualan jirannya seorang Ibu tua dengan anaknya.

Anak : Ibu..
Ibu : Hmmm ?

Anak : BU !
Ibu : APA ?
Anak : Mmm, anu ... tadi saya ke masjid dengar ceramah... Ibu dengarlah ni !

Ibu : IYA ! Ibu dengar. Cakap ajalah. Kan ibu tengah sibuk memasuk kan benang ke jarum ni. Susah pulak rasanya. Agaknya mata ibu sudah nak rabun...

Anak : Bu !
Ibu : Apa dia ? cakap ajelah, Yang ?

Anak : Tadi, di masjid seorang ustaz bercerita soal tudung. Katanya pakai tudung itu wajib. Ibu, Mulai sekarang saya mau pakai tudung. Boleh tak Bu..?

Ibu : Jangan ...
Pemuda dari balik dinding makin menajamkan perhatian pendengarannya.

Anak : Tapi tu perintah Allah. Kalau tidak patuh kita berdosa, Bu. Boleh ya, saya mau pakai tudung ?
Ibu : Kan ibu kata JANGAN ...

Anak : Tapi bu.. bukan lebih baik saya memakai tudung kerana kerana kita orang islam dan sudah tentu dapat menjaga maruah dan harga diri saya.. betul tak bu...? Bolehlah bu..

Ibu : TIDAK !
Anak : Kenapa ? Atau ibu terpengaruh sama cerita bohong pasal memakai tudung? Kata Ustaz, tudung itu bukan budaya Arab. Itu Syariat Islam. Islam yang sebenar bukan adat. Dari dulu memang diwajibkan demikian, bukan trend baru-baru ini aja.

Ibu : Iya, iya Ibu faham tu. Tapi ibu kata JANGAN !

Anak : Jadi Ibu melarang saya nih... Bu, mau tak mau saya tetap akan pakai tudung. Terserah Ibu nak kata apa. Tak perlu taat pada orang tua,kalau orang tua itu menyuruh maksiat pada perintah Allah.

Ibu : Kamu tak faham-faham lagi ke?. Ibu kata jangan, jangan, JANGAN !!!
Anak : WALAU APAPUN JADI BESOK SAYA TETAP PAKAI TUDUNG. MUKTAMAD!

Ibu : JANGAN !
Anak : TUDUNG !

Ibu : JANGAN !
Anak : TUDUNG !!

Ibu : J A N G A N !!!
Anak : T U DU N G !!!!

Pemuda tadi sudah tidak dapat menahan keinginannya. Ia terus keluar bilik untuk bertemu ibu dan anak itu untuk membela si anak agar si ibu bersetuju dengan kemahuan si anak. Tangannya sudah terangkat di depan pintu untuk mengetuk .... namun terdengar lagi kata-kata dari si ibu ...

Ibu : KAMU NI BUDIN, IBU KATA JANGAN.. JANGANLAH! KAMU KAN LAKI-LAKI.....
Pemuda, Si jiran sebelah pun berlalu ..dengan langkah yang longlai
Back to top Go down
x_jahat

x_jahat

Posts : 83
Join date : 30/10/2009
Age : 87
Location : broadway

IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG Empty
PostSubject: Re: IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG   IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitimeWed Nov 18, 2009 12:29 am

wahahaha boleh dilaknat ibu dan anak tu keduenye...
Back to top Go down
dj_joe
Admin
dj_joe

Posts : 162
Join date : 30/10/2009
Age : 25
Location : kemaman,terengganu

IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG Empty
PostSubject: hehe ibu mrah ank pakai tudung?so spe mrah ibu si anak tu?   IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitimeFri Nov 27, 2009 9:17 am

saya bgi pendapat sbagai pakae motivasi ye

hmm assalamualaikum
soalan nya skrang spe yg mrah ibu si bdak tu?
a=setan
b=yuiko
c=xjahat

saya pilih b=yuiko adlah dalang semua ni hahahah Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
http://sembangdesa.forumms.net
farra ain

farra ain

Posts : 147
Join date : 30/10/2009
Age : 30
Location : shah alam,selangor

IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG Empty
PostSubject: Re: IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG   IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitimeFri Nov 27, 2009 9:40 pm

Razz
joe jambul budak nakal..dah la slalu main air parit..
ade hati kate ak mara mak budak ni..cian dia tau
ak tgk je..
Back to top Go down
dj_joe
Admin
dj_joe

Posts : 162
Join date : 30/10/2009
Age : 25
Location : kemaman,terengganu

IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG Empty
PostSubject: pelik tapi benar   IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitimeFri Nov 27, 2009 9:43 pm

bila lak aq ske main air parit setahu aq air parit ske main2 ngan aq hahah
ko mane thu ko bdak2 agi
lain la aq bdak2 matang
bulan depan jemput la makan nasi minyak aq hhaha
aq ngan sha piwetttt hahah Twisted Evil Twisted Evil
Back to top Go down
http://sembangdesa.forumms.net
farra ain

farra ain

Posts : 147
Join date : 30/10/2009
Age : 30
Location : shah alam,selangor

IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG Empty
PostSubject: Re: IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG   IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitimeFri Nov 27, 2009 9:49 pm

Razz joe cuba jdik cam budak dlm cite ak ni..msti tomey kan

ak nk byang kn la joe pkai tudung
(golek2 kang ak gelak)

ohhw... ko ni dah ckup syarat ke nk kawin??
klau budak cam ko..msti dah gatal nk kawin kn..
klau cam tu mmg d wjib kn kawin tu..tkut2 ko menggila..bukn leh caye joe ni..

Evil or Very Mad pas ni sha kena lbh berhati2 lor..
hahaa
Back to top Go down
Sponsored content




IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG Empty
PostSubject: Re: IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG   IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG I_icon_minitime

Back to top Go down
 
IBU LARANG ANAK PKAI TUDUNG
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
sembang_desa forum :: Your first category :: my forum-
Jump to: